Libbarbovägen 73

Bilder

Extraordinärt energieffektivt & Generösa sällskapsutrymmen

 
SÅLD
BOAREA
138 kvm
ANTAL RUM
5
TOMTAREA
920 kvm
PRISTYP
Utgångspris

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Extraordinärt energieffektivt & Generösa sällskapsutrymmen

Självförsörjande elproduktion & effektiv bergvärme ger här extraordinärt låga driftkostnader med hög komfort och flexibel planlösning!
Väl underhållen villa om 160 kvm i två plan med möjlighet till hela 5 sovrum och bibehållen luftig känsla. Påkostat kök med plats för både mingel & matlagning, två badrum, vardagsrum med kakelugn som sprider värme & gemyt i hela huset, inglasat uterum förlänger sommarsäsongen och bastu som värmer under vintersäsongen. Här saknas inget och gott om plats finns för hela familjen eller dig som har behov av utrymmen för egna aktiviteter. Perfekt läge med naturtomter som närmaste granne i två väderstreck och härlig trädgårdstomt med ogenerat läge.

Energieffektivt med bergvärme och solpaneler installerade som ger låga driftkostnader och god hushållsekonomi. Energiklass B ger dessutom möjlighet till s.k Grönt Bolån vilket innebär reducerad bolåneränta. Här bor du både kostnadseffektivt, långsiktigt hållbart och tryggt i vänliga villakvarter. Larm finns installerat i byggnaden för extra trygghet. Avståndet till tågstationen och centrala samhället är ca 700-800 meter, härifrån avgår upptåget var 30:e minut mot både Uppsala och Gävle. Varmt välkommen på visning!

 • Fakta

  Pris
  2 850 000 SEK
  Pristyp
  Utgångspris
  Antal rum
  5 (varav 3 sovrum)
  Tomtarea
  920 kvm
  Objektstyp
  Friköpt
  Boarea
  138 kvm
  Totalt taxeringsvärde
  1 845 000 SEK
  Taxeringsvärde byggnad
  1 462 000 SEK
  Pantbrev
  Antal: 5 st
  Summa: 880 000 SEK
  Byggnadsår
  1976
 • Byggnad

  Allmänt
  Mycket trevligt Dala-Hus som levererats av sågverk i Falutrakten och uppförts 1976 på tomten. Samtliga originalritningar finns tillgängliga för den som är intresserad av ursprung och konstruktion. Husets originalplanen inrymmer möjlighet till hela fem sovrum med bibehållen yta för umgänge, med mer begränsade umgängesytor finns möjlighet att inrymma hela sju sovrum. Huset är tillbyggt 2002 med en entréhall om ca 5 kvm, där en farstukvist införlivades med boarean. Köket är ombyggt med öppen planlösning och gavelljus, möjlighet finns att ytterliga öppna upp mellan kök och vardagsrum om man så önskar.
  Byggnadsår
  1976
  Taktyp/takbeklädnad
  Plåt
  Utvändiga plåtarbeten
  Plåt
  Stomme
  Trä
  Grundmur
  Betong
  Grund
  Platta på mark
  Fasadtyp
  Träfasad
  Fönster
  3-glasfönster isoler
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Uppvärmning
  Bergvärmepump/luftvärmepump/kakelugn
  Parkering
  Asfalterad uppfart med plats för två bilar samt garage med plats för en bil.
  Uteplatsbeskrivning
  Inglasat uterum om 23 kvm fungerar som ett extra vardagsrum en stor del av året, här inryms både matplats och loungedel med plats för familj och vänner. De skjutbara glasen har myggfönster och inpassage sker via skjutdörrsparti. Stor balkong eller vindsterass med gavelläge om ca 10 kvm mot naturen nås i övre plan. Med utgång från köket nås en markterass med ogenerat gavelläge och du skapar enkelt egna trädgårdsplatser inom tomtens baksida som har fina gräsytor och insynsskyddat läge.
  Andra byggnader
  Vidbyggd garage-och förrådsdel om 40 kvm som enkelt nås inifrån hall och tvättstuga samt utifrån både via uppfart och från trädgården. Här inryms bergvärmepump och styrenhet för solcellsanläggningen i garagedelen och du når härifrån verkstad, förråd och matkällare. En fristående redskapsbod/förråd om ca 8 kvm finns invid husets baksida. Lekstuga med trädgårdstomt ger glädje sommartid.
  TV/Internet beskrivning
  Fastigheten är ansluten till fiber.
  Utförda renoveringar
  2002 Tillbyggnad av entréhall om 5 kvm 2006-2007 Nya fönster 3-glas isoler 2006 Nytt kök med ny planlösning 2007 Ny platsbyggd trappa i ek 2007 Nytt badrum nedre plan 2013 Målning av balkongräcke, altanens utsida samt förrådsbyggnad. 2014 Ny asfaltsbeläggning av garagetaket. 2015-2019 Målning av fasaden och balkongen etapp 1 2015 Ny WC-stol nedre plan 2016 Ny luftvärmepump i trappan 2016 Nytt kylskåp kök 2016 Installation av fiber 2017 Installation av bergvärme 2018 Nytt tak uterummet 2019 Nytt plåttak på huset (Vesivek) 2020-2022 Målning av fasad etapp 2 2020 Ny frys kök 2021 Asfaltering av garageuppfart 2022 Ny solpanelsanläggning installerad 2022 Byte av brädor balkong 2022 Larm installerat med stationär hårdvara betald (Säkra Larm)
  Energideklaration utförd
  2023-11-21
  Energistatus
  Energideklaration är utförd
  Energiprestanda
  34 kWh/m²
  Energiklass
  B
  Besiktningsman
  Martin Bjerking
 • Interiör

  ENTRÉHALL
  Välkomnande entréhall i tillbyggnad med fint ljus och plats för avhängning . Här finns även bra förvaring i två fina skåp. Ljus tapet på vägg och praktiskt rustik klinker i varm rödbrun ton på golvet. Elektrisk golvvärme är installerad för både komfort och snabb upptorkning året om

  INNERHALL
  En trevlig innerhall förbinder husets delar i nedre plan med varandra, här inryms den fint och luftigt platsbyggda ektrappan som bjuder in till övre plan. Grå tapet på vägg och i övrigt vitmålad vägg samt laminatgolv i beige ton.

  BADRUM 1
  Helkaklat badrum med WC, tvättställ med kommod och högskåp samt rymlig duschkabin. Kakel i blått och tonad vit/creme på vägg samt beige klinker på golvet som även har elektrisk golvvärme installerad.

  SOVRUM 1
  Rymligt sovrum med trevlig känsla och utsikt mot trädgården. Här inryms en mycket praktisk förvaringsvägg i form av en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Beige tapet på vägg och ljust laminatgolv.

  KÖK & MATPLATS
  Mycket trevligt och påkostat Noblessakök (Tysklands motsvarighet till Marbodal) med alla funktioner och bekvämligheter inbyggda.
  Vitlaserade köksluckor med flera vitrinskåp, bänkskiva i trä med infälld rostfri diskho och kakel i ljus moccaton/creme i fond. Integrerad diskmaskin, infälld induktionshäll, rostfri spiskåpa inbyggd varmluftsugn med rengöringsfuktion och inbyggd micro i rostfritt , kyl-och frys i fullhöjd och rostfritt. I köket inryms även ett mycket praktiskt skafferi i tillägg till skåp och lådor som har dragfunktion och många praktiska detaljer.
  Köket har en mycket trevlig form med gavelläge och fönster invid arbetsbänk i vinkel där familj och vänner kan umgås och laga mat tillsammans. Dessutom finns här utgång till det inglasade uterummet där måltider kan intas en del av året. Matplatsen inryms invid generöst fönsterparti med gott om plats för många matgäster och utsikt mot trädgård och vackert vinterlandskap. Ett "serveringsfönster" eller ljusinsläpp finns i väggen mot vardagsrummet. Vitmålat trätak,diskret lattefärgad tapet på vägg och enhetligt laminatgolv ramar in kök och matplats på ett trevligt sätt.

  VARDAGSRUM
  Luftigt vardagsrum med plats för både umgänge och rekreation nås via innerhallen alternativt finns möjlighet att öppna upp ytterligare mot matplatsen för öppen planlösning. Här inryms en kakelugn som sprider värme och gemyt i hela huset och gott om plats finns för att skapa "rum i rummet" efter egna behov. Grå tapet på vägg och i övrigt vitmålad vägg skapar tillsammans med ljust laminatgolv en enhetlig rumskänsla som löper vidare ut i innerhallen.

  ÖVRE PLAN
  Via innerhallen och den fina ektrappan nås övre plan där en övre hall möter med vit bröstpanel, tapet i mörk latteton och ljust laminatgolv. Den övre hallen förbinder rummen i övre plan med varandra.

  ARBETSRUM/KONTOR
  Luftigt kontor/arbetsrum eller sovrum med dubbla arbetsplatser som ger möjlighet att jobba hemma eller sända din egen pod. Ljusgrå tapet och ljusgrå målad vägg samt laminatgolv.

  SOVRUM 2
  Rofyllt sovrum som nås via kontoret med utrymme både för sovplats och läshörna/datorplats med utsikt över landskapet omkring. Ljusbrun fondtapet på vägg och i övrigt vitmålad vägg samt laminatgolv.

  WALK-IN-CLOSET
  Praktisk klädgarderob med mycket bra och lätt tillgänglig förvaring. Vitmålad vägg och plastmatta på golvet.

  SOVRUM 3/ ALLRUM
  Rymligt sovrum eller allrum enligt originalritning. Här finns plats både för dubbelsäng och för egna aktiviteter såsom exempelvis rofylld yoga med dörr ut mot generös vindsbalkong eller terass med morgonsol och insynsskyddat läge. Tapet i varm violett ton på vägg och ljus laminat på golvet.

  BADRUM 2
  Fräscht badrum med WC, tvättställ med spegelskåp samt badkar med dusch. Ljust kakel med diskret bård på vägg samt i övrigt vitmålad vägg och ljus våtrumsmatta på golvet.

  Nu går vi ner igen...

  TVÄTTSTUGA/KLÄDVÅRD
  Via innerhallen nås tvättstugan som har bra komfort och utmärkt förvaring. Här finns tvättho, tvättmaskin och torktumlare samt en hel serie skåp som inretts för att skapa ordning och reda bland hushållets alla persedlar. Ljus tapet på vägg och rustik klinker i brunröd ton på golvet. Uppvärmning sker här via vattenburen golvvärme.

  BASTU
  Bastu med elaggregat som idag används som förrådsutrymme är belägen i anslutning till tvättstugan.

  GARAGE/PANNRUM
  Rymligt isolerat garage på gjuten platta med plats för en bil och förvaring. Här inryms även bergvärmepumpen och styrenheten för solpanelsystemet.
  Garaget nås via tvättstugan inifrån och utifrån både via uppfart och trädgårdens baksida.

  VERKSTAD/ATELJÉ/HOBBYRUM
  Verkstad eller hobbyrum med fönster och dörr mot trädgården är beläget intill garaget .

  FÖRRÅD
  Rymligt förråd med plats för säsongsförvaring eller allehanda attiraljer inryms invid verkstaden.

  MATKÄLLARE
  Matkällare eller vinkällare som en extra bonus får du med detta boendet, källaren nås via förrådsutrymmet och en stege.
 • Ekonomi

  Årlig elförbrukning
  8 000 kWh/år
  Elkostnad
  4 500 kr/år
  Sotning
  900 kr/år
  Vatten och avlopp
  8 460 kr/år
  Renhållning
  2 400 kr/år
  Försäkringskostnad
  4 440 kr/år
  Summa driftskostnad
  20 700 kr/år
  Antal personer i hushållet
  2
  Fastighetsskatt/-avgift
  9 287 kr/år
  Beskrivning av kostnader
  Elkostnaden består i stort sett endast av den fasta nätavgiften till Vattenfall samt elöverföringsavgiften.
  Hushållet har avtal för in-och utleverans av el med Tibber. Eftersom uppvärmning sker via effektiv bergvärme och solpaneler finns installerade blir den rörliga delen för elkostnaden i stort sett +/- 0.

  Sotning sker f.n varje år till en kostnad av 600 kr, brandskyddskontroll sker vart 3:e år tillsammans med sotning till en kostnad av 1500 kr. Beroende av hur mycket som eldas kan det vara tillräckligt med sotning vart 3:e år.
  Boendekostnadskalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Övriga rättigheter och belastningar

  Planer och bestämmelser
  Beskrivning: Libbarbo 1:72,mänsta 1:1 m fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1972-05-26, Senast ändrad: 2023-11-03)
 • Dokument

 • Närområde

  Invid lugn återvändsgata i området Libbarbo är huset beläget omgivet av naturmark i två väderstreck . Här bor du nära naturen i barnvänligt villaområde med grönområden, lekplatser, pulkabacke , fotbollsplan och träningspark i det direkta närområdet. Avståndet till Örbyhus Centrum och tågstationen är ca 700 - 800 meter.

  I samhället finns grundskola åk F-9, distriktssköterskemottagning, veterinär och annan samhällsservice. Företagarföreningen arbetar aktivt för att utveckla ortens utbud av service och aktiviteter. Ortens idrottsföreningar har ungdomsverksamhet med sektioner för bl.a fotboll och friidrott. Vendelbadet som är beläget mitt i centrum har 50 meters utomhusbassäng, trampoliner och hopptorn samt en inomhusbassäng med aktiviteter även vintertid. Örbyhus golfbana ligger inbäddad i slottsmiljö en knapp kilometer utanför samhället, här finns även en golfrestaurang som har öppet under säsongen.

  Upptåget avgår var 30:e minut från Örbyhus station mot Uppsala och Gävle och restiden till Uppsala är 27 minuter. Med bil är körtiden ca 35 minuter. Bussar mot Uppsala, Tierp Gimo/Östhammar och Skärplinge avgår från busstationen.
  .

 • Karta

  Örbyhus
  Libbarbovägen 73
  74840, Örbyhus

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.