Väderkvarnsgatan 19 A

Bilder Planritning
 
SÅLD
BOAREA
59 kvm
ANTAL RUM
2
AVGIFT
5 214 kr/mån
VÅNINGSPLAN
4 tr
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Ring mäklaren för visning!
Får vi presentera denna härligt generösa tvåa belägen på fjärde våningen med hiss från markplan. Här bor du på lugn gård med bästa centrala läget nära till allt vad Uppsala har att erbjuda. Dessutom gör det unika läget ovanpå Kvarnengallerian ditt liv bekvämt där mataffär, systembolag, restauranger, apotek och mycket mer erhålls.
Via loftgång når du denna lägenhet med tilltalande planlösning. Äldre ytskikt och visst renoveringsbehov råder men alla möjligheter finns att ordna ett riktigt fint boende. Den rymliga hallen bjuder in med gott om plats för skor och ytterkläder och har ingång till praktisk klädkammare. Köket är stort med utrymme för många och vardagsrummet är ljust och luftigt med utgång till en balkong som erbjuder en glimt av kyrktornen och trevlig kvällssol.
Sovrummet har bra storlek och badrummet är stort med tvättmaskin/torktumlare.

Som boende i föreningen erbjuds flertalet gemensamma utrymmen såsom ny fräsch tvättstuga, föreningslokal med kök, övernattningsrum, cykel/barnvagnsförråd och en grönskande innergård med möjlighet att grilla. Här är lätt att trivas!

På Väderkvarnsgatan bor du med närhet till allt trevligt Uppsala city har att erbjuda och har samtidigt ett skyddat läge från stadens brus. Intill kvarteret ligger Vaksala torg med sin genuina torghandel av frukt och grönsaker under säsong. På torget kan du också ta del av lördagsloppisen, uppställda Food trucks med spännande utbud, kringresande marknader som återkommer varje år samt många andra spännande aktiviteter och tillställningar som arrangeras. Konserthuset är också beläget vid torget och har ett stort utbud av artister och evenemang.
Härifrån har du också nära till flera träningsanläggningar. Centrumkärnan når du på några få minuter och om du pendlar så har du lika nära till Resecentrum. Cykelvägar finns i alla riktningar och om du bilpendlar är det inte långt till E4:ans påfart.


Varmt välkommen på visning!

 • Fakta

  Pris
  1 695 000 SEK
  Avgift
  5 214 kr/mån
  Pristyp
  Utgångspris
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Antal rum
  2 (varav 1 sovrum)
  Boarea
  59 kvm
  Hiss
  Ja
  Bostadsrättsförening
  Brf Njord
  Lägenhetsnummer
  70-4403
  Andelstal
  0,53420
  Andelstal insats
  0,57149
  Objektstyp
  Bostadsrätt
  Byggnadsår
  1984
 • Interiör

  HALL
  Via loftgång välkomnar en stor hall med vitmålade väggar och gråmelerad plastmatta på golvet. Loftgången kan nyttjas för en morgonfika i solens sken.

  KLÄDFÖRRÅD
  Från hallen nås en praktisk klädkammare med hyllplan och hängare.

  KÖK
  Kök med rymlig matplats som har ingång både från hall och sovrum. Väggar med tapet och plastmatta på golvet. Här finns gott om plats för förvaring i skåp och lådor bakom vita skåpluckor. Rostfri diskbänk, ny kökskran, vita kakelplattor på väggar och vitvaror i form av kyl/frys, spis och fläkt.

  VARDAGSRUM
  Härligt vardagsrum med utrymme för soffgrupp och matbord. Tapet på väggar och ett alldeles nytt ekparkettgolv samt utgång till stor balkong via helglasad dörr.

  SOVRUM
  Sovrum i bra storlek med tapet på väggar och plastmatta på golvet.

  BADRUM
  Rymligt badrum med fönster, väggar med våtrumsväv och våtrumsmatta. Dusch, wc, tvättställ med spegelskåp ovan samt tvättmaskin/torktumlare (2020).

  BALKONG
  Stor balkong som erbjuder sen kvällssol.

  FÖRRÅD
  Ett vindsförråd tillhör lägenheten.


  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  GDPR
  När du anmäler ditt intresse för denna lägenhet blir dina kontaktuppgifter registrerade.
  För att läsa mer följ länken http://gdpr.kundenssida.se
  Där får du information om hur personuppgifter samlas in, sparas och används. Där kan du också läsa om vilka rättigheter du har, till exempel att få ta del av information om dig eller hur man kan få uppgifter borttagna.

  Kontakta ansvarig mäklare om du har några frågor.
 • Förening

  Allmän information kommentar
  Brf Njord (716422-5968)
  Föreningens fastighet består av 8 flerbostadshus med adresserna Väderkvarnsgatan 19 A, 21 A-B, Salagatan 20 A, 22 A, 22 C samt Vaksalagatan 30 och 32. I föreningen finns totalt 152 bostadslägenheter varav 11 st hyrs av Uppsala Kommun samt 3 lokaler.

  Föreningens ekonomi förvaltas av Riksbyggen.


  Föreningen höjde avgiften 2024-01-01 med 25%.
  (Kontrollerad 2023-12-08)


  Föreningen godkänner delat ägande med minst 10 % av den som bor i lägenheten.


  Föreningen har inte tecknat kollektivt bostadsrättstillägg. Detta innebär att du som
  köpare måste teckna ett bostadsrättstillägg utöver hemförsäkringen.

  Köparen betalar en överlåtelseavgift om 1 433 kr och pantsättningsavgift på 573 kr/lån.

  Bostadens indirekta nettoskuldsättning är 951 796 kr (avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning. Beräknad med årsredovisningen för 2022).
  Besök gärna föreningens hemsida på http://www.brfnjord.se
  Byggnadsår
  1984
  Utförda renoveringar
  2017 Byte av utebelysning 2017 Byte av fläktar och aggregat 2018 Installation av avgasrensare 2018 Översyn och åtgärder av stammars lutning 2018 Utbyte av tilluftsfläkt aggregat 2018 Byte av utomhusbelysning samt trapphusarmaturer 2019 OVK besiktning av ventilationssystem 2019 Montering av låssystem på hissar i mark- och garageplan 2019 Byte av delar av vertikala avloppsstammar, lokaliserad i Kvarnengallerian 2020 Belysning i barnvagnsförråd 2021 Byte av avlopp 2021 Ombyggnad av tvättstuga 2021 Målningsarbeten 2021 Arbete på soprum 2022 Arbete hobbyrum 2022 Översyn UC 2022 Tilluftsdon och filterbyten 2022 Renovering av hiss
  Värme och ventilation
  Fjärrvärme. Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning.
  Internet/TV kommentar
  TV via Tele2, ingår i avgiften (grundutbudet). Bredband via Bredband 2 (1000/1000). Obligatorisk kostnad om 100 kr/mån som ingår i angiven månadsavgift. Bredband via Tele2 är också möjligt (ingår ej i avgiften).
  Övriga utrymmen
  Det finns en föreningslokal som du som medlem har möjlighet att hyra. Här finns en köksdel, ett stort samlingsrum och WC. Det finns även ett övernattningsrum att hyra (200 kr/natt). Toppmodern tvättstuga, ombyggd 2021, i separat byggnad på gården med tre bokningsbara stationer. Tvättmaskiner med automatisk dosering av tvättmedel och sköljmedel (vilket kan väljas bort). Cyklar kan placeras i cykelförrådet nere i Kvarnengaraget eller på innergården i cykelställ. Dessutom finns ett antal barnvagnsförråd på innergården. Innergården är stor och erbjuder gräsytor och flera små grupper av utemöbler för avkoppling samt en trevlig grillplats med sittplatser under tak. Soprum med bra sortering finns i anslutning till entréerna vid Väderkvarnsgatan 21 A, Vaksalagatan 30 samt Salagatan 22 A.
  Parkering
  Föreningen förfogar över ett antal parkeringsplatser i Kvarnengaraget. 32 fasta p-platser (innanför låsta grindar), 1 428 kr/månad, och 19 tillståndsplatser, 1 275 kr/månad, i mån av plats ute i det öppna garaget. 16 st laddstolpar, 1530 kr/mån + förbrukning. Parkeringsplatserna har ett separat kösystem.

  På omkringliggande gator finns avgiftsbelagd 24 h parkering och boendeparkering via Uppsala kommun.
  Energideklaration utförd
  2021-03-21
  Energistatus
  Energideklaration pågår
  Energiprestanda
  134 kWh/m²
  Specifik energianvändning
  117 kWh/m²
  Energiklass
  E
  Besiktningsman
  Richard Thygesen, Aktea Energy AB
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  5 214 kr/mån
  Ingår i avgift
  Uppvärmning, Vatten, Kabeltv, Internet
  Driftkostnader
  Hushållsel
  350 kr/mån
  Försäkringsavgift
  160 kr/mån
  Summa driftkostnader
  510 kr/mån
  Antal personer i hushållet
  1
 • Dokument

 • Karta

  Centrum/Fålhagen
  Väderkvarnsgatan 19 A
  753 29, Uppsala

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.