Petterslundsgatan 18 C

Bilder Planritning
 
SÅLD
BOAREA
86.6 kvm
ANTAL RUM
3
AVGIFT
5 284 kr/mån
VÅNINGSPLAN
3 tr
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

WOW, VILKEN FANTASTISK BOSTAD MAN KAN SKAPA SIG HÄR. KAN DESSUTOM GÖRAS OM TILL EN 4:A!

Nu har du chansen att göra denna 3:a med hiss i Fålhagen till ditt nya drömhem. Förutom en optimal planlösning får du även ett toppenläge nära stationen och centrum.

Med en boyta på 87 kvadratmeter och en fantastisk potential har denna lägenhet mycket att erbjuda. Lägenheten är belägen högst upp i huset vilket ger ett mycket harmoniskt ljusflöde och ett insynsskyddat läge. Rejäl och praktisk hall med klädkammare, rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord om man så vill. Köket kan bli en funktionell plats att laga mat och umgås i. Vidare har lägenheten två rymliga sovrum som kan anpassas efter dina behov. Badrummet är stambytt och mycket fräscht och på den härliga balkongen i sydost kan man avnjuta många härliga stunder.

Den gemensamma innergården är en skön och lugn oas med gräsytor, grönskande träd och prydnadsbuskar, två grillplatser, flera sittgrupper under tak och lekplats att nyttja under säsong.

Här bor du med närhet till allt trevligt Uppsala city har att erbjuda. Centrumkärnan når du på några minuter och om du pendlar så har du nära till Resecentrum och om du bilpendlar är det inte långt till E4:ans påfart. Bara ett par kvarter bort finner du också Kvarnengallerian med fin matbutik, apotek, flertalet restauranger, systembolag m.m. Intill kvarteret ligger Vaksala torg med sin genuina torghandel av frukt och grönsaker under säsong. På torget kan du också ta del av lördagsloppisen, uppställda Foodtrucks med spännande utbud, kringresande marknader som återkommer varje år samt många andra spännande aktiviteter och tillställningar som arrangeras. Konserthuset är också beläget vid torget och har ett stort utbud av artister och evenemang.


OBS! Lägenheten säljs med en friskrivningsklausul.Varmt välkomna till Petterslundsgatan 18 C!

 • Fakta

  Pris
  2 495 000 SEK
  Avgift
  5 284 kr/mån
  Pristyp
  Utgångspris
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Antal rum
  3 (varav 2 sovrum)
  Boarea
  86.6 kvm
  Hiss
  Ja
  Bostadsrättsförening
  Brf Duvan
  Lägenhetsnummer
  00548
  Andelstal
  0,010166
  Andelstal avgift
  0,010169
  Objektstyp
  Bostadsrätt
  Byggnadsår
  1970
 • Interiör

  Hall
  Stor hall välkomnar med tapet på väggar och laminatgolv. Klädavhängare finns och från hallen nås en stor klädkammare med hyllplan, hängare och garderob som ger gott om förvaringsmöjligheter.

  Kök
  Kök med matplats vid fönster, tapet på väggar och laminatgolv. Luckor/skåp i trälaminat och vitt kakel ovan köksbänk. Vitvaror som består av spis samt kombinerad kyl/frys. Utgång till inglasad balkong i sydost.

  Vardagsrum
  Rymligt och ljust vardagsrum med tapet på väggar och ekparkettgolv. Plats finns för både mat- och soffgrupp.

  Sovrum
  Stort sovrum med ingång från hall med tapet på väggar och plastmatta. Garderober längs med en sida som ger bra förvaring.

  Sovrum
  Stort sovrum som ger möjlighet att göra om till 2 rum (se alternativ planlösning) med ingång från kök och vardagsrum. Tapet på väggar och laminatgolv samt två garderober.

  Badrum
  Toppfräscht stamrenoverat badrum med fönster, vitt kakel, grått klinkergolv, badkar, wc, handfat med skåp, spegelskåp och handdukstork.

  Balkong
  Inglasad balkong med härlig utsikt i sydost.

  Förråd
  Till lägenheten hör ett källarförråd.  ----------------------------------------------------------------------------------------

  GDPR
  När du anmäler ditt intresse för denna lägenhet blir dina kontaktuppgifter registrerade.
  För att läsa mer följ länken http://gdpr.kundenssida.se
  Där får du information om hur personuppgifter samlas in, sparas och används. Där kan du också läsa om vilka rättigheter du har, till exempel att få ta del av information om dig eller hur man kan få uppgifter borttagna.

  Kontakta ansvarig mäklare om du har några frågor.
 • Förening

  Allmän information kommentar
  Föreningen äger fastigheten Fålhagen 7:23 på vilken tre flerbostadshus med totalt 110 bostadsrättslägenheter med adresser Petterslundsgatan 16 A till 24 C.
  Föreningens ekonomi förvaltas av Fastum.

  Föreningen tillhandahåller gemensam el, vilket innebär att förbrukad el debiteras direkt via föreningen och till en fördelaktig kostnad.

  Föreningens lån/kvm: 4 964 kr.
  Avgiften kommer att höjas med 5 % fr.o.m. 24-01-01.

  Föreningen accepterar delat ägande. Vid delat ägande så godkänns 10% som minsta andel.

  Föreningen har inte tecknat kollektivt bostadsrättstillägg. Detta innebär att du som
  köpare måste teckna ett bostadsrättstillägg utöver hemförsäkringen.


  Föreningen använder sig av nyckelhantering (Great Security på Björkgatan 73).
  Bostadens andel av BRF:s nettoskuldsättning
  447 490 SEK
  Byggnadsår
  1970
  Utförda renoveringar
  1998 Balkonger 1999-2000 Ny ventilation sattes in, nytt tak 2000 Bergvärme 2004 Byte kallvattenledningar samt kall- och varmvattenventiler i källarna 2005 Bredband installerades 2008 OVK, byte stamventiler och cirkulationspumpar, fönster 2009 Investeringar i VVS, radonmätning 2010 Energideklaration 2011 Byte av dörrar till säkerhetsdörrar i alla lgh. Renovering av hissar i E-huset. Målning trapphus. Gått över till gemensam el. 2015 Förbereder "källarprojekt". Sökt bygglov / bygga om källarlokaler till små bostäder. Byte utebelysning / LEDlampor. 2015-2017 Traditionell stamrenovering med komplett nya badrum och nya stammar. 2018-2019 Byggt 8 st källarlägenheter 2019 Nytt passersystem till tvättstugorna, inloggning via panel vid respektive tvättstuga eller via datorn, energideklaration 2019 Upprustning av innergården med nya grillar och sittplatser 2022 OVK, radonmätning (avslutad i april 2023) KOMMANDE: Löpande underhållning men inga stora renoveringar planerade.
  Värme och ventilation
  Bergvärme och fjärrvärme samt FTX-ventilation (mekanisk ventilation med värmeåtervinning).
  Internet/TV kommentar
  Föreningen har ett gemensamt avtal för bredband, kabel-TV och IP-telefoni med Tele2. Kabel-TV (grundutbud) och abonnemang för IP-telefoni ingår i månadsavgiften (samtalskostnad tillkommer). För bredband (1000/1000 Mbits) tillkommer en obligatorisk avgift om 140 kr/månad (beloppet ingår i angiven månadsavgift).
  Övriga utrymmen
  I föreningen finn det två tvättstugor med torkrum och torktumlare (belägna på Petterslundsgatan 16B och 20C), pingisrum, hobbyrum, flera cykelförråd samt barnvagnsförråd. Dessutom finns en stor trevlig innergård som ligger skyddad mellan husen med trädgårdsmöbler, grillar och lekplats.
  Parkering
  Föreningen tillhandahåller följande:
  - 19 st varmgarage: 600 kr/mån
  - 28 st kallgarage: 500 kr/mån
  - 32 st carport: 400 kr/mån
  - 8 st parkeringsplatser: 300 kr/mån
  - 5 st MC - platser i gemensamt garage: 200 kr/mån
  Separat kösystem tillämpas.
  Energideklaration utförd
  2019-04-04
  Energistatus
  Energideklaration är utförd
  Energiprestanda
  80 kWh/m²
  Specifik energianvändning
  101 kWh/m²
  Energiklass
  D
  Besiktningsman
  Fredrik Vestin, Anticimex AB
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  5 284 kr/mån
  Ingår i avgift
  Uppvärmning, Vatten, Kabeltv, IP-telefoni, Internet
  Driftkostnader
  Hushållsel
  260 kr/mån
  Försäkringsavgift
  160 kr/mån
  Summa driftkostnader
  420 kr/mån
  Antal personer i hushållet
  1
 • Dokument

 • Karta

  Fålhagen
  Petterslundsgatan 18 C
  753 28, Uppsala

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.