Hässjevägen 24

Bilder Planritning

Trivsamt och välskött hus på lugn återvändsgata med bästa hörnläget!

UTGÅNGSPRIS
5 100 000 SEK
BOAREA
124 kvm
ANTAL RUM
7
TOMTAREA
439.6 kvm
PRISTYP
Utgångspris
VISNING
 • Kontakta mäklaren.

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Trivsamt och välskött hus på lugn återvändsgata med bästa hörnläget!

Välkommen till detta mysiga och barnvänliga villaområde i Valsätra. Här bor du på lugn återvändsgata med bästa hörnläget i ett mycket trivsamt och välskött hus.
Huset är fördelat på 124 kvm i två plan och 73 kvm i ljust och fräscht källarplan som integreras fint med boarean och ger tillsammans härliga utrymmen för hela familjen.

Entréplanet rymmer stor hall med klinkergolv, fint och rymligt kök som tillsammans med intilliggande matrum och vardagsrum har en öppen planlösning. Vardagsrummet med skön braskamin och utgång till husets altan och trädgård. Här finns även ett bra sovrum och wc. Övre plan inrymmer allrum, tre sovrum samt helkaklat badrum. Öppen trappa till källaren med en rymlig hall, stor och praktisk tvättstuga tillsammans med wc och dusch, relaxrum med bastu, stort allrum/gillestuga och ett förrådsrum med matkällare och klädkammare. Vinden går att nyttja till förvaring.

Mysig trädgårdstomt belägen intill skogsparti med skyddat och lummigt läge. I trädgården finner du en generös trätrallsaltan till viss del under tak, fina gräsytor, äppelträd, bärbuskar och ett förråd. Tack vare hörnläget kan du gå runt huset. Från framsidan av huset nås ett garage där det även finns utrymme för förvaring/verkstad.

Valsätra är ett lugnt och idylliskt område med promenadavstånd till flera grundskolor, förskolor och idrottsanläggningar. Här bor du med närhet till flera mataffärer och även Gottsunda centrum med all tänkbar service i form av apotek, post, bibliotek, affärer, systembolag, restauranger, badhus och vårdcentral. Utmärkta buss- och cykelförbindelser till Uppsala centrum. Buss 3 och 4, med hållplats 300 m bort, går med täta avgångar från tidiga morgonen till sena kvällen och flera fina cykelvägar finns att välja på, via Valsätraleden tar det ca 25 min till centrum. I närheten ligger även Hågadalen, vandringsleden Gula stigen, hela Sunnerstaåsens friluftsområde med slalombacke och elljusspår.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

 • Fakta

  Pris
  5 100 000 SEK
  Pristyp
  Utgångspris
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Antal rum
  7 (varav 4 sovrum)
  Tomtarea
  439.6 kvm
  Objektstyp
  Friköpt
  Boarea
  124 kvm
  Totalt taxeringsvärde
  3 434 000 SEK
  Taxeringsvärde byggnad
  2 007 000 SEK
  Pantbrev
  Antal: 12 st
  Summa: 2 464 000 SEK
  Byggnadsår
  1968
 • Byggnad

  Allmänt
  Välhållet 1½ planshus där boarean integrerats med trevligt inredda ytor i källarplan.
  Byggnadsår
  1968
  Taktyp/takbeklädnad
  Sadeltak med beklädnad av tegelpannor
  Grund
  Källare med grundmurar av lättbetong
  Fasadtyp
  Tegel och träpanel
  Fönster
  3-glasfönster
  Bjälklag
  Trä och betong
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Fjärrvärme, braskamin
  Parkering
  Asfalterad uppfart med plats för 2-3 bilar. Garage med plats för en bil.
  Uteplatsbeskrivning
  Generös altan, som nås via vardagsrummet, med trätrallsgolv och som till viss del har tak. Altanen inramas av trevligt räcke. Invid husets framsida och entré inryms en mindre uteplats i anslutning till uppfarten. TOMT OCH TRÄDGÅRD Lummig och grönskande trädgård med gräsytor, två äppelträd, vinbär, rabarber och några pallkragar för odling.
  Andra byggnader
  Garage med fjärrstyrd skjutport om ca 25 kvm på gjuten betongplatta. Separat sidodörr. Byggnaden inrymmer även en verkstadsdel med bänk och hyllor. I trädgården finns en låg förrådsbyggnad.
  TV/Internet beskrivning
  Fastigheten är ansluten till fiber med fritt val av leverantör.
  Utförda renoveringar
  2018 - Renoverat trapporna inomhus, Step kit 2017 - Ny garageport med fjärrstyrning 2015 - Tvättstugan renoverad och installation av toalett 2015 - Byte av el-central inkl jordfelsbrytare 2014 - Bastu/relax renoverad 2014 - Tre golvbrunnar utbytta (dvs samtliga golvbrunnar) 2013 - Installation av fiberbredband (via Stadsnätet) 2011 - Nya fönster. Därmed är samtliga fönster utbytta 2011 - Renovering av kök med ny skåpinredning, granitbänk, nya vitvaror 2010 - Yttertak bytt (underlagspapp och tegelpannor) 2009 - Garagetak höjt och bytt 2007 - Dränering av två sidor på husgrunden 2007 - Nya takfönster 2 st på övre plan 2007 - Renovering av badrum på övre plan 2001 - Nya fönster i kök, matrum samt i källaren 1998 - Braskamin installerad
  Energistatus
  Energideklaration ej utförd
 • Interiör

  ENTRÉHALL
  Via snygg entrédörr med fönster välkomnar entréhallen med gott om plats för ytterkläder/skor samt praktiskt förvaringsskåp. Även en mindre inbyggd garderob finns med förvaring av centraldammsugarens slang. Ljusmålade väggar och grått klinkergolv. Från hallen nås fina trappor, med vitmålade räcken och trappsteg i ek, som förbinder våningsplanen med varandra.

  KÖK
  Stilrent kök med bra förvaring och fint ljusinsläpp via fönster vid matplatsen och ovanför diskbänken. Totalrenoverat 2011, med vitmålade väggar och gediget ekgolv (ventilerat Giha golvsystem). Vita köksluckor/lådor med lister och täckskivor i ek, vitt kakel och en härlig arbetsbänk i svart granit. Infälld diskho och induktionshäll samt integrerad diskmaskin och övriga vitvaror i rostfritt som består av fläkt under skåp, kyl i fullhöjd och integrerad frys i halvskåp samt inbyggnadsugn (2021) och mikro. Spotlightsbelysning i taket. Därtill en mycket trevlig matplats vid fönster med grönskande utsikt.

  MATRUM
  Öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum som ger en harmonisk känsla med ljus flödande från tre väderstreck. Ett trivsamt och inbjudande rum som rymmer många middagsgäster och med samma gedigna ekgolv som i köket och ljusmålade väggar.

  VARDAGSRUM
  Ett rum att trivas i med hög mysfaktor tack vare trevlig braskamin. Ljust och luftigt med fönster i två väderstreck. En vägg med generöst fönsterparti och dörr mot altanen och trädgården. Här med ekparkettgolv och ljusmålade väggar.

  SOVRUM 1
  Ett rymlig sovrum på entréplan med laminatgolv och grönrandig tapet samt en fristående garderob.

  WC
  Gästtoalett med wc och tvättställ, spegel med hylla och spotlightsbelysning. Vitmålade väggar samt grått klinkergolv som även löper vidare bakom och ovanför tvättstället.

  ÖVRE PLAN
  Det övre planet har karaktäristiska snedtak och till viss del takfönster som ger fint ljusinsläpp. Övre planet har genomgående fina enhetliga trägolv i ek.

  ALLRUM
  Ett trevligt allrum med många möjligheter. Idag nyttjas det som tv-rum med plats för soffa och soffbord. Vidare finns två inbyggda garderober. Vitmålade väggar och mönstrad fondtapet i mörkrött/vitt.

  SOVRUM 2
  Generöst sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderobslänga med fyra garderober och ett linneskåp. Två inbyggda nischer med hyllor på vardera sida om sängen. Bredrandig tapet i grått/vitt.

  SOVRUM 3 + 4
  Två rymliga sovrum bredvid varandra och i det närmaste i samma storlek. Båda med tapet och fina trägolv i ek.

  BADRUM
  Badrum med vita kaklade väggar i kombination med sandfärgat sjöstenskakel och sandfärgat sjöstensklinker på golv (golvvärme) samt takfönster som ger härligt ljus. WC, handduksvärmare, tvättställ med underskåp/lådor, spegelskåp med belysning samt badkar. Spotlights i taket.

  VIND
  Vinden nås via nedfällbar trappa i allrummet och kan användas till förvaring.

  KÄLLARPLAN

  NEDRE HALL
  En öppen trätrappa leder ner till källarplanets hall där ytorna integrerats fint med boarean i övre plan. Rymligt och fräscht med vitmålad fiberväv och svart klinkergolv.

  TVÄTTSTUGA/WC/DUSCH
  En härligt stor och rymlig tvättstuga med fönster i kombination med WC, tvättställ och duschkabin med skjutdörrar i glas. Vitmålade väggar och svart klinkergolv. Tvättavdelningen har tvättmaskin (2020), en rejäl avlastningsbänk i laminat med två underskåp samt ett väggskåp. Här finns även fjärrvärmeväxlaren och ett skåp med centralen för centraldammsugaren.

  BASTU/RELAX
  Via hallen finner vi basturummet med vitmålade väggar och svart klinkergolv. Rummet inbjuder med plats för relaxmöbler och bastun nås via trevlig glasdörr. Här finns också förvaringshyllor

  ALLRUM/GILLESTUGA
  Generöst allrum med fönster och plats för både soffmys och aktiviteter om så önskas. Här med panelväggar, en vägg med fondtapet och trägolv i furu samt tre garderober.

  FÖRRÅD
  Stort förrådsutrymme med hängare och hyllplan och vidare finns dörrar till separat matkällare och en klädkammare.

  ÖVRIGT
  I huset finns praktisk centraldammsugare som sträcker sig över samtliga plan.
  Larm finns installerat och kan övertas av ny ägare.  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  GDPR
  När du anmäler ditt intresse för denna lägenhet blir dina kontaktuppgifter registrerade.
  För att läsa mer följ länken http://gdpr.kundenssida.se
  Där får du information om hur personuppgifter samlas in, sparas och används. Där kan du också läsa om vilka rättigheter du har, till exempel att få ta del av information om dig eller hur man kan få uppgifter borttagna.

  Kontakta ansvarig mäklare om du har några frågor.
 • Ekonomi

  Årlig elförbrukning
  3 000 kWh/år
  Elkostnad
  10 000 kr/år
  Vatten och avlopp
  8 000 kr/år
  Försäkringskostnad
  5 166 kr/år
  Uppvärmning
  25 000 kr/år
  Summa driftskostnad
  48 166 kr/år
  Fastighetsskatt/-avgift
  9 287 kr/år
  Boendekostnadskalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Övriga rättigheter och belastningar

  Planer och bestämmelser
  Beskrivning: Södra valsätra, Stadsplan (Beslutsdatum: 1966-06-02, Senast ändrad: 2012-12-20)
  Rättigheter last
  Beskrivning: Avtalsservitut: FJÄRRVÄRMEANLÄGGNING MM - SE BESKRIVNING
  Avtalsrättigheter
  Beskrivning: Avtalsservitut FJÄRRVÄRMEANLÄGGNING MM
 • Dokument

 • Karta

  Valsätra
  Hässjevägen 24
  756 47, Uppsala

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.