Diskusvägen 18

Bilder Planritning
 
SÅLD
BOAREA
112 kvm
ANTAL RUM
5
TOMTAREA
kvm
PRISTYP
Utgångspris

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Välkommen till Diskusvägen 18 och till denna trivsamma familjevilla belägen på fin hörntomt i lugna och barnvänliga kvarter. Huset är rymligt och otroligt välplanerat med fint kök, matplats i det stora vardagsrummet på 30 kvm som skänker generösa sällskapsytor. Vidare ryms fyra sovrum i bra storlek, två WC/dusch samt en tvättstuga med grovingång. Här kan du även njuta av en mysig tomt med öppna gräsytor, fruktträd, bärbuskar och ett riktigt bra solläge, två låga altaner och ett stort härligt inglasat uterum med skjutbara fönster och dörr till trädgården. Till detta ett varmbonat garage med fjärrstyrd port och ett hobby-/förrådsrum.

I Björklinge finns det mesta för ett trivsamt och bekvämt liv. Här bor du med närhet till Björklinge centrum där du finner en välsorterad mataffär, frisör, barnavårdscentral och har även nära till ortens Pizzeria.
Till Uppsala tar det endast 20 minuter med bil och bussförbindelserna är mycket goda med täta turer från morgon till kväll. Inte långt till E4:ans påfart som gör det smidigt att pendla med bil.
Flera förskolor finns att välja på och två grundskolor, Björklinge skola (åk F-5) och Björkvallsskolan (åk 6-9). För den aktive finns det fina promenad- och motionsstråk, el-ljusspår samt skidspår på vintern och även en skidbacke med lift. Föreningslivet är stort i Björklinge som bland annat erbjuder gympa, löpning, orientering, dans, skidåkning, fotboll, ishockey m.m. Det fina badet vid Långsjön, Sandviksbadet, med sandstrand, bryggor och hopptorn är känt för sitt fina vatten och lockar många badgäster och är en fin tillgång för de som bor i Björklinge.

Varmt välkommen att boka dig för en visning!

 • Fakta

  Pris
  2 795 000 SEK
  Pristyp
  Utgångspris
  Antal rum
  5 (varav 4 sovrum)
  Tomtarea
  kvm
  Objektstyp
  Friköpt
  Boarea
  112 kvm
  Totalt taxeringsvärde
  2 300 000 SEK
  Taxeringsvärde byggnad
  1 501 000 SEK
  Pantbrev
  Antal: 16 st
  Summa: 1 031 480 SEK
  Byggnadsår
  1970
 • Byggnad

  Allmänt
  Byggnadsår
  1970
  Taktyp/takbeklädnad
  Sadeltak med betongpannor på underlag av asfaltpappinklädd träpanel
  Stomme
  Trä
  Grund
  Platta på mark med ovanliggande isolering
  Fasadtyp
  Kalksandsten och träpanel
  Fönster
  3-glasfönster isoler
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Uppvärmning
  Direktverkande el samt en luft/luftvärmepump
  Parkering
  Varmisolerat garage för en bil samt plats för två bilar på garageuppfarten.
  Uteplatsbeskrivning
  Här finns flera uteplatser att välja mellan. Ett stort och fräscht inglasat uterum med öppningsbara fönster samt två låga trätrallsaltaner att nyttja under solens bästa timmar. TOMT & TRÄDGÅRD En ljuvlig hörntomt som till största delen vetter i soligt sydväst läge. Tomten omgärdas av grönskande häck, staket och träplank mot närmaste granne. Här kan du njuta av öppna gräsytor, äppelträd, vinbär, krusbär, en sagolik klängros och flera andra perenna blommor och buskar. På tomten pryder även en ståtlig flaggstång. Alldeles intill ligger en allmänning med en rolig lekpark som man enkelt kan ta sig till genom den grönskande häcken.
  Andra byggnader
  Förrådsdel i garaget.
  TV/Internet beskrivning
  Mobilt bredband och kabel-TV
  Utförda renoveringar
  1995 - Badrum 1998 - Omläggning av yttertak på garage 2004 - Fönsterbyte, ny varmvattenberedare 2005 - Totalrenovering av kök 2010 - Ny garageport (fjärrstyrd takskjutport) 2011 - Renovering av Dusch/WC, installation av skjutdörrsgarderober i sovrum 2015 - Fasadmålning 2019 - Målning av inglasad altan
  Energideklaration utförd
  2023-05-02
  Energistatus
  Energideklaration är utförd
  Energiprestanda
  114 kWh/m²
  Energiklass
  F
  Besiktningsman
  Martin Bjerking, Bo Bjerking Fastighetskonsult AB
 • Interiör

  HALL
  Via entrédörr med fönster välkomnar en trevlig och rymlig hall med ljuslaserat laminatgolv och ljus tapet. Här finns klädavhängare och plats för hallmöbel. I hallen finns luftvärmepumpen placerad för bästa utförsel av värme och kyla till samtliga rum.

  VARDAGSRUM/MATPLATS
  Från hallen öppnar sig ett öppet kombinerat vardagsrum och matplats upp på härliga 30 kvm. Tidigare var rummet avdelat med en vägg. Rummet har ekparkettgolv, ljus tapet och stort fönsterparti med utgång till en av husets altaner. Separat fönster även vid matplatsen som ligger öppet mot angränsande köksdel.

  KÖK
  Köket totalrenoverades 2005 och är i gott skick med svart klinkergolv som har golvvärme. Köksskåp och lådor med ekluckor och handtag i rostfritt, vitt kakel över arbetsbänkar i svart/grå stenlaminat med infälld induktionshäll och diskho. Välplanerat med många skåp och förvaringsutrymmen. Trevligt fönster finns över diskbänken. Vitvarorna består av inbyggnadsugn, induktionshäll med infälld spisfläkt i överskåp, mikro i väggskåp, diskmaskin och kyl/frys.

  SOVRUM 1
  Från hallen finner vi ett av de fyra sovrummen. Detta rum har plastmatta i parkettmönster och ljus tapet samt fyra garderober.

  WC/DUSCH
  Från hallen finner vi också ett fräscht duschrum från 2011 med fönster, våtrumsmatta i grått stenliknande mönster (golvvärme) och ljus våtrumstapet med gråmönstrad bård. Inredning med tvättställskomod som har förvaringslådor och spegelskåp med belysning ovanför. Duschhörna med välvda glasdörrar samt WC.

  INNERHALL
  Längre in i huset en inre hall som leder till övriga rum och utrymmen i huset. Golv i ljuslaserad laminat och målad vävtapet samt tre fasta garderober.

  SOVRUM 2
  Rymligt med eklaminatgolv och ljusgul tapet.

  SOVRUM 3
  Stort och rymligt med träparkettgolv, ljus tapet och en inbyggd skjutdörrsgarderob i fyra sektioner med hängare och trådbackar för mängder med bra förvaring.

  SOVRUM 4
  Rymligt med trälaminatgolv och ljus tapet samt dubbla altandörrar till det inglasade uterummet.

  WC/BAD
  Äldre badrum (badkar saknas) med fönster, blå plastmatta och ljusmönstrad våtrumstapet. Tvättställskomod med skåp, väggspegel med belysning, WC, duschplats bakom en vikdörr samt flera vägg- och förvaringsskåp.

  TVÄTT/GROVINGÅNG
  Kombinerad tvättstuga och grovingång med tvättmaskin och torktumlare, bänk med tvättho och förvaringsskåp samt tre garderober. Här finns även varmvattenberedare (2004) och fläktaggregat till badrum.
  Grovingång från framsidan av huset samt avhängningsplats för kläder innanför dörren.

  ÖVRIGT
  Fönstermarkiser finns på två av husets soliga sidor.

  UTERUM
  Från ett av sovrummet nås ett riktigt härligt och stort inglasat uterum. på ca 34 kvm. Ljust och inbjudande med fint plasttak, skjutbara fönster och en skjutdörr som öppnar upp mot trädgården. Trägolvet är målat i ljusgrått och trädetaljer i vitt. Infravärme finns installerat i taket. Ett rum att trivas och må gott i både för stora och små sällskap! Från uterummet finns en praktisk dörr till förråd och garage.

  GARAGE/FÖRRÅD
  Vinterbonat garage med separat förrådsrum. Garaget med fjärrstyrd takskjutport, Förråd med fönster, hyllplan samt en stor frysbox.
 • Ekonomi

  Elkostnad
  19 291 kr/år
  Vatten och avlopp
  4 825 kr/år
  Renhållning
  1 437 kr/år
  Försäkringskostnad
  6 877 kr/år
  Samfällighet
  1 200 kr/år
  Summa driftskostnad
  33 630 kr/år
  Antal personer i hushållet
  1
  Fastighetsskatt/-avgift
  8 874 kr/år
  Boendekostnadskalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Övriga rättigheter och belastningar

  Gemensamhetsanläggning
  Beskrivning: Uppsala Snugga Ga:1 - LEKPLATS
  Gemensamhetsanläggning
  Beskrivning: Uppsala Björklinge Ga:1 - VÄGAR,GRÖNYTOR
  Planer och bestämmelser
  Beskrivning: Snugga-aspvik norra delen, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1970-12-18, Senast ändrad: 1994-11-03)
  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer
  Beskrivning: Uppsala-och vattholmaåsarna, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 1989-11-27, Senast ändrad: 2023-07-04)
 • Dokument

 • Karta

  Björklinge
  Diskusvägen 18
  74363, Björklinge

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.