Apelgatan 7 A

Bilder Planritning
 
SÅLD
BOAREA
26.5 kvm
ANTAL RUM
1
AVGIFT
1 720 kr/mån
VÅNINGSPLAN
3 tr
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Compact living när det är som bäst!

Nu förmedlas en riktigt fin och smart planerad etta belägen i populära kvarter med låg månadsavgift. Lägenheten visar upp en sober interiör med ljusgrått eklaminatgolv som är genomgående i hela bostaden och samtliga väggar är vitmålade. Den inbjudande hallen erbjuder avhängning för ytterkläder. Rymligt rum där ljuset strålar in från stort fönster. Här finns en sovalkov vilket innebär att du får ett avskilt utrymme för sängen och inte behöver placera den i rummet. I det snygga arbetsköket saknas inget. Här finns gott om förvaring för kökstillbehör i den vita skåpinredningen samt bra arbetsytor för dig som gillar matlagning. Vidare finns en liten matplats i anslutning till köket. Förvaringsmöjligheterna är fantastiska med platsbyggda garderober med spegeldörrar i hallen, lådor under sängen samt ett praktiskt förvaringsutrymme med belysning. Dessa 26 kvm har onekligen gott om förvaringsmöjligheter i relation till dess storlek.
Därtill ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin

Ett optimalt studentboende, förstagångsboende eller för dig som pendlar och behöver ett övernattningsboende.Stabil och välskött förening med låg belåning, låga avgifter och där även kabel-TV, bredband, bostadsrättstillägg m.m. ingår! Här erbjuds lummiga innergårdar som erbjuder en ljuvlig oas att koppla av i med grillplatser, planteringslådor samt trevliga gemensamma utrymmen som de boende kan nyttja.
Belägen i gemytliga kvarter, omgiven av flera grönområden och parker. På gångavstånd finner du Gränbystaden med mängder av affärer, restauranger, apotek, systembolag, träningsanläggning m.m. I närheten finns Willys mataffär och Brantingstorg som erbjuder konditori, bageri, apotek, mataffär m.m. och i området finns flera populära kvartersrestauranger. Till centrum går du på ca 30 min eller cyklar på 10 minuter via fina cykelvägar alternativt tar bussen som går alldeles i närheten. Även ett bra bilpendlarläge med kort avstånd till E4:an.

 • Fakta

  Pris
  1 450 000 SEK
  Avgift
  1 720 kr/mån
  Pristyp
  Utgångspris
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Antal rum
  1
  Boarea
  26.5 kvm
  Hiss
  Nej
  Bostadsrättsförening
  Riksbyggen Brf Uppsalahus nr 6
  Lägenhetsnummer
  41
  Andelstal
  0,23582
  Objektstyp
  Bostadsrätt
  Byggnadsår
  1955
 • Interiör

  INTERIÖR

  HALL
  Hall med vitmålade väggar och ljusgrått eklaminatgolv. Här finns hatthylla, skoställ, skoskåp och plats för förvaring i platsbyggda garderober (IKEAS PAX) med belysning, spegeldörrar, trådkorgar, stång och hyllplan. Vidare finns en "dold" ingång bakom skohyllan till ett mycket praktiskt och stort förvaringsutrymme med belysning.

  KÖK
  Ett riktigt smakfullt arbetskök med fönster, ombyggt och helrenoverat 2017. Rymligt och praktiskt med trivsam öppenhet mot rummet. I anslutning finns också ett väggfast matbord med två barstolar (ingår i köpet). Inredning med vita släta lådor och luckor, mörkgråa laminatbänkar med grå skiva på väggen ovanför. Gott om förvaring i skåp och lådor. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn/mikro, rostfri diskho, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin, allt från 2017. Vitmålade väggar och ljusgrått eklaminatgolv.

  RUM/SOVALKOV
  Från hallen inbjuder ett generöst och luftigt rum med sovplats i sovalkov och härligt ljusinsläpp från stort fönster och fin fönsterbänk i sten. Sovalkoven har en platsbyggd säng med 8 st lådor under ( två IKEA MALM byråer, ingår i köpet). Rummen har vitmålade väggar och ljusgrått eklaminatgolv.

  BADRUM
  Badrum med vitt kakel och ljusbrunt klinkergolv. Duschhörna med draperi, spegelskåp ovan tvättställskommod och wc samt tvättmaskin.  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett vindsförråd (ca 9 kvm) och ett garderobsliknande förråd där man t ex kan förvara vinterkläder.


  ÖVRIGT
  Ljudisolerande säkerhetsdörr till lägenheten och postfack i
  trapphuset.  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  GDPR
  När du anmäler ditt intresse för denna lägenhet blir dina kontaktuppgifter registrerade.
  För att läsa mer följ länken http://gdpr.kundenssida.se
  Där får du information om hur personuppgifter samlas in, sparas och används. Där kan du också läsa om vilka rättigheter du har, till exempel att få ta del av information om dig eller hur man kan få uppgifter borttagna.

  Kontakta ansvarig mäklare om du har några frågor.
 • Förening

  Allmän information kommentar
  Om föreningen:
  Riksbyggen Brf Uppsalahus nr 6 (Org.nr. 717600-6216)
  Föreningen består av 236 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 28 lokaler. Lägenheterna är fördelade i 5 hus med adresserna Apelgatan 3-9 och Verkmästargatan 5.
  Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Vid köpet betalar köpare en överlåtelseavgift på 1.313 kr och pantsättningsavgift på 525 kr/lån.
  Föreningen godkänner delat ägandeskap och den som bor i lägenheten ska då äga minst 5%.

  Föreningen har ett kollektivt el-avtal för samtliga bostadsrätter. Den faktiska el-förbrukningen debiteras bostadsrättshavaren 3 mån i efterhand.
  Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring vilket innebär att medlemmar endast behöver teckna hemförsäkring.

  Föreningen kommer att höja avgiften med 4 % i november 2023 (kontrollerat 2023-04-20).

  Föreningens lån/kvm (2021-2022): 2 447 kr
  Bostadens indirekta nettoskuldsättning (2021-2022): 50 431 kr  Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsalahus6.org
  Bostadens andel av BRF:s nettoskuldsättning
  50 431 SEK
  Byggnadsår
  1955
  Utförda renoveringar
  1982: Tilläggsisolering med tegelfasad. 1997-1998: Stamrenovering inklusive renovering av badrum och ventilation. Nya elledningar, säkringstavlor och eluttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar. 2000: Installation av säkerhetsdörrar 2002: Bredbandsnät tas i drift. 2005: Nya centralfläktar 2009: Central elmätare som läser av varje lägenhets förbrukning 2011-2012: Restaurering av balkonger. 2017-2018: Målning av soprum. Spolning av avloppsstammar. Målning av tvättstugor och torkrum. 2019: Byte av dagvattenledningar 2020: Stamspolning, OVK och byte av lås på alla lägenheter och dörrar i föreningen. 2021: Renovering av tak på punkthus och dränering av Verkmästargatan 5A 2022: Byte av belysning i långhusens trapphus och källare till ledljus som är rörelsestyrda. Målning av ytterväggar (träpaneler) på balkongerna. Dränering runt A-husen och upprustning av utemiljö. Sex parkeringsplatser med elbilsladdare.
  Värme och ventilation
  Fjärrvärme och mekanisk frånluft.
  Internet/TV kommentar
  Föreningen har tecknat kollektivt avtal med Tele2 avseende TV (grundutbud) och med Telenor avseende fiberbredband (250/100 Mbit/s) och telefoni. Bostadsrättsinnehavaren betalar samtalskostnaden för telefoni. För bredband tillkommer en anslutningsavgift på 600 kr.
  Övriga utrymmen
  I föreningen finns en tvättstuga per husnummer (5 st) med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum samt även två grovtvättstugor och tre snabbtvättstugor. I övrigt finns cykelrum, bastu samt samlingslokal som kan hyras av medlemmarna till en kostnad av 200 kr /tillfälle. Grillplatser och utemöbler på innergårdarna (Apelgatan 3 och 9). Det finns även två återvinningsstationer (Apelg.5 A och 9 A) med bra källsortering samt ett elektroniksoprum och containers för grovsopor. Odlingslådor finns för boende på Apelgatan 5 och Apelgatan 9.
  Parkering
  Parkeringsalternativ:
  67 p-platser utan el (150 kr/mån)
  24 p-platser med el (300 kr/mån)
  6 p-platser för elbil (450 kr/mån)
  33 kallgarageplatser (450 kr/mån)
  2 kallgarageplatser med extra utrymme (550 kr/mån)
  1 MC-garage (327 kr/mån)

  Man ställer sig i kö hos Riksbyggen 0771-860 860. Uppsala kommun erbjuder boendeparkering på intilliggande gator.
  Energideklaration utförd
  2020-07-17
  Energistatus
  Energideklaration är beställd
  Energiprestanda
  140 kWh/m²
  Specifik energianvändning
  146 kWh/m²
  Energiklass
  E
  Besiktningsman
  Jonas Holmberg, Riksbyggen Ek,
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  1 720 kr/mån
  Ingår i avgift
  Uppvärmning, Vatten, Kabeltv, IP-telefoni, Internet, Bostadsrättstillägg
  Driftkostnader
  Hushållsel
  58 kr/mån
  Försäkringsavgift
  120 kr/mån
  Summa driftkostnader
  178 kr/mån
  Antal personer i hushållet
  1
 • Dokument

 • Karta

  Salabacke
  Apelgatan 7 A
  754 35, Uppsala

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.