Ekbacksvägen 8

Bilder

Härligt trädgårdsläge & bergvärme

 
SÅLD
BOAREA
85 kvm
ANTAL RUM
4
TOMTAREA
kvm
PRISTYP
Utgångspris

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Härligt trädgårdsläge & bergvärme

Mycket driftsnål 1950-tals villa med bevarade originaldetaljer & härlig äppelträdgård i gemytliga Österbybruk!
Välkommen till lummiga Ekbacksvägen 8 med fyra rum och kök i två plan som har både själ och karaktär. Möjlighet finns att skapa ytterligare utrymmen i oinrett källarplan där tvättstuga och förråd inryms idag. Energieffektiv bergvärme ger god hushållsekonomi & fina trägolv .skapar en genuin känsla. Energiklass B ger möjlighet till s.k grönt bolån med rabatt på bolåneräntan. Generös trädgård med fruktträd, bärbuskar, växthus och stora gräsytor. Enkel garagebyggnad med plats för bilen eller förvaring. Här bor du i gemytliga kvarter längs lugna Ekbacksvägen med närhet till naturen och ca 500 meter från den anrika bruksmiljön. Varmt välkommen på visning!

 • Fakta

  Pris
  1 495 000 SEK
  Pristyp
  Utgångspris
  Antal rum
  4 (varav 2 sovrum)
  Tomtarea
  kvm
  Objektstyp
  Friköpt
  Boarea
  85 kvm
  Totalt taxeringsvärde
  745 000 SEK
  Taxeringsvärde byggnad
  459 000 SEK
  Pantbrev
  Antal: 10 st
  Summa: 1 270 750 SEK
  Byggnadsår
  1950
 • Byggnad

  Allmänt
  1950-tals hus med oinrett källarplan och bergvärme.
  Byggnadsår
  1950
  Taktyp/takbeklädnad
  Sadeltak med beklädnad av tegelpannor
  Utvändiga plåtarbeten
  Plåt
  Stomme
  Trä
  Grundmur
  Betong
  Grund
  Källargrund
  Fasadtyp
  Eternit
  Fönster
  2-glas kopplade
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Uppvärmning
  Bergvärmepump/luftvärmepump
  Parkering
  Garageuppfart med plats för 1-2 bilar i rad samt gårdsuppfart med plats för en bil.
  Uteplatsbeskrivning
  Balkong med utgång från sovrummet i övre plan samt möjlighet till egna trädgårdsplatser i lummig trädgård. Invid husets baksida finns en stenlagd uteplats.
  Andra byggnader
  Enklare garagebyggnad i fristående konstruktion. Trevligt växthus med gott om plats för odling.
  Utförda renoveringar
  2021 Brister i taket och vindsutrymmet åtgärdat av takläggningsfirma. 2021 Ytskikt vägg och tak i kök, hall, vardagsrum och sovrum 2021 Växthus installerat Bergvärme är installerad för ca 5-10 år sedan av tidigare ägare.
  Energideklaration utförd
  2023-09-07
  Energistatus
  Energideklaration är utförd
  Energiprestanda
  36 kWh/m²
  Energiklass
  B
  Besiktningsman
  Martin Bjerking
 • Interiör

  Bostaden genomsyras av en luftig känsla med bevarad själ och gedigna trägolv. Här inryms fyra rum och kök i två plan och möjlighet att skapa extra utrymmen i källarplan som kan integreras med boarean.

  ENTRÉHALL
  Välkomnande entréhall med plats för avhängning. Ljusgrå målad vägg med fondtapet i nisch vid dörren samt ljus plastmatta på golvet

  BADRUM/DUSCH
  Praktiskt badrum med fönster mot gården. WC, tvättställ med spegelskåp samt duschkabin inryms på ett kvadratsmart sätt. Grå våtrumsmatta på vägg och grå våtrumsmatta på golvet.

  KÖK
  Trevligt kök med gavelläge och fönster i två väderstreck. Vita skåpluckor i lantlig stil, rostfri diskbänk och vitt kakel i fond. Spis med ugn och glaskeramikhäll, spisfläkt samt kyl-och frys. Dekorativ vit bröstpanel på vägg samt i övrigt grå målad vägg och ljus plastmatta på golvet.

  MATSAL
  Matsal eller extra sovrum med dörr mot både kök och vardagsrum och fönster mot gården. Diskret tapet i beige/grön ton samt gediget trägolv.

  VARDAGSRUM
  Rymligt vardagsrum med fina ljusinsläpp och gott om plats för möblemang. Grå tapet på vägg och parkettgolv i original på golvet.

  ÖVRE PLAN
  ÖVRE HALL
  Övre plan nås via en tidsenlig trappa med ledstång i original. Väggarna är klädda med en retrotapet i gula toner som löper genom trappan och vidare upp i den övre hallen som har ljus plastmatta på golvet.

  WC
  Mindre WC utrymme intill sovrumsdelen med tvättställ, spegelskåp och WC. Grå målad vägg och ljus plastmatta på golvet.

  SOVRUM 1
  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkong. Snedskrubb för praktisk förvaring. Tapeter i collage på vägg och gediget trägolv.

  SOVRUM 2
  Trevligt sovrum med fönster mot gården. Mixade tapeter på vägg och trägolv.

  KÄLLARVÅNING
  Oinredd källarvåning med matkällare, förråd, tvättstuga och pannrum. Här inryms även ett utrymme som tidigare använts som sovrum.
 • Ekonomi

  Årlig elförbrukning
  6 781 kWh/år
  Hushållsel
  5 000 kr/år
  Vatten och avlopp
  8 098 kr/år
  Renhållning
  1 824 kr/år
  Försäkringskostnad
  2 900 kr/år
  Uppvärmning
  9 000 kr/år
  Summa driftskostnad
  26 822 kr/år
  Antal personer i hushållet
  1
  Fastighetsskatt/-avgift
  5 588 kr/år
  Boendekostnadskalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Övriga rättigheter och belastningar

  Planer och bestämmelser
  Beskrivning: Österby egnahem, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 1928-05-25, Senast ändrad: 2012-08-22)
 • Dokument

 • Närområde

  Välkommen till lummiga och trivsamma Ekbacksvägen. Här bor du i ett lugnt och gemytligt villaområde med närhet till naturen och ca 500 meter till centrala Österbybruk där du hittar all samhällsservice.

  Österbybruk är ett av Upplands största och mest kända vallonbruk med spännande historia och vackra bruksmiljöer, Här finns alla element bevarade som ingår i en traditionell bruksmiljö som smedja, arbetarbostäder och vacker herrgårdspark. Bruket är mest känt för sin bevarade vallonsmedja som är världens enda helt bevarade och de båda brännstålsugnarna i unikt välbevarat skick. Hjärtat i bruket är herrgårdsområdet med damm, orangeri, smedja och värdshuset Gammeltammen som är beläget intill herrgårdsbyggnaden. Här inryms kulturhantverkare och konstnärer som ger liv åt området hela året. Inrymt i bruksmiljön finns gemytligt modernare centrum med gott serviceutbud , välkänt hembageri och nyrenoverad skola (åk F-9). Simbadet invid sjön Stordammen erbjuder fina möjligheter till bad och rekreation, Simbadet är beläget endast ca 500 meter från herrgårdsområdet och här finns även camping för tillresta bruksbesökare. För den idrottsintresserade finns både sim- och sporthall. I Österbybruk erbjuds aktiviteter för alla åldrar och intressen oavsett årstid. Under sommaren ges exempelvis föreställningen Järnets fångar, arrangeras guidade turer i genuin bruksmiljö, hålls utomhusdans i Folkets park och stor sommaravslutning arrangeras genom den årliga Eldfesten. Vintertid erbjuds julmarknader och föreställningar av olika slag. Föreningslivet är utvecklat och samlar många intressegrupper. Året om kan du köpa lokalt hantverk, antikviteter och äta god mat inom herrgårdsområdet.

  Avståndet till Uppsala är ca 45 km och körtiden med bil beräknas till ca 40 min. Avståndet till Östhammar är ca 37 km och även hit beräknas körtiden till ca 40 min. Kommunal trafik till Uppsala ger en restid på 47 min.

 • Karta


  Ekbacksvägen 8
  74831, Österbybruk

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.