Borgmästaregatan 9E

Bilder Planritning

Kostnadseffektivt & Gemytligt pendlarläge

 
SÅLD
BOAREA
104 kvm
ANTAL RUM
5
TOMTAREA
156 kvm
PRISTYP
Utgångspris

Intresserad?

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Kostnadseffektivt & Gemytligt pendlarläge

Tillfälle ges nu att förvärva ett friköpt radhus med optimalt pendlarläge i centrala Tierp!
Med mycket låga driftkostnader & rabatt på bolåneräntan skapar du ditt eget hem i tre våningsplan. Badrummet är nyrenoverat (2023) så det är bara det roliga som återstår.

Samfällighetsföreningen Smedjan erbjuder ett mycket kostnadseffektivt och gemytligt boende i centrala Tierp med både garage, parkeringsplats & en egen lekpark på innergården.
Bostaden rymmer hela 5 rum & kök i två plan med möjlighet att integrera utrymmen i källarplan med boarean. Flexibel planlösning som enkelt kan ändras efter egna önskemål och behov. Här erbjuds förutom ett nyrenoverat badrum i, trevligt kök och vardagsrum som flödar av ljus i entréplan samt hela fyra sovrum. I källarplan inryms stort allrum eller hobbyrum, tvättstuga, förråd och möjlighet att inreda ytterligare ett badrum. Här finns utrymme för hela familjens aktiviteter i tre våningsplan där alla hittar sin egen favoritplats.

Uppvärmning sker via fjärrvärme som upphandlas kollektivt av samfälligheten och debiteras via samfällighetsavgiften. Detsamma gäller ansvar för plogning och sandning som handhas av samfällighetsföreningen och debiteras medlemmarna. Avgiften till föreningen är f.n 2 200 kr/mån. och då ingår alltså uppvärmning, sophämtning, garageplats i länga och en öppen parkeringsplats, gemensam gästparkering samt tillgång till gemensam innergård och lekplats. Här bor du mitt i Tierp med all samhällsservice i omedelbar närhet ett stenkast från tågstationen där upptåget tar dig snabbt och enkelt varje halvtimme till Gävle, Uppsala och vidare till Stockholm. Varmt välkommen på visning!

 • Fakta

  Pris
  1 750 000 SEK
  Pristyp
  Utgångspris
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Antal rum
  5 (varav 4 sovrum)
  Tomtarea
  156 kvm
  Objektstyp
  Friköpt
  Boarea
  104 kvm
  Totalt taxeringsvärde
  1 067 000 SEK
  Taxeringsvärde byggnad
  759 000 SEK
  Pantbrev
  Antal: 3 st
  Summa: 338 000 SEK
  Byggnadsår
  1976
 • Byggnad

  Allmänt
  Friköpt radhus i två plan med källare som ingår i Smedjans Samfällighetsförening i centrala Tierp.
  Samfälligheten består av 13 fastigheter fördelade i tre radhuslängor med adresserna Borgmästargatan 7A-C, 9A-G samt 11A-C.
  Inom samfälligheten finns 13 garageplatser i tre längor, 13 öppna parkeringsplatser samt två gästparkeringsplatser.
  En gemensam innergård med lekplats, gräsytor och asfalterad cykelväg ingår i samfälligheten och disponeras av medlemmarna.
  Byggnadsår
  1976
  Taktyp/takbeklädnad
  Plåt
  Utvändiga plåtarbeten
  Plåt
  Stomme
  Trä
  Grundmur
  Lecablock
  Grund
  Källargrund
  Fasadtyp
  Träfasad
  Fönster
  3-glasfönster isoler
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft/självdrag
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Parkering
  I avgiften till samfälligheten ingår en garageplats i länga samt en öppen parkeringsplats. Gästparkering om två platser delas av samfälligheten.
  Uteplatsbeskrivning
  Altan under tak om ca 10 kvm invid husets entrésida samt balkong invid baksidan med trappa ner till liten trädgårdstäppa.
  Andra byggnader
  Vidbyggt kallförråd invid entrén med plats för förvaring.
  Utförda renoveringar
  2009 Lades yttertaket om 2009 Installerades 3-glasfönster 2012 Installerades en ny fjärrvärmeväxlare 2023 Renoverades wc/bad på övre plan efter en fuktskada (utfört delvis via försäkringsbolag) Övrigt Fortlöpande underhåll vid behov
  Energistatus
  Energideklaration är utförd
  Energiprestanda
  107 kWh/m²
  Energiklass
  C
  Besiktningsman
  Martin Bjerking
 • Interiör

  Gemytlig bostad med retrosjäl där vissa ytskikt är i behov av renovering medan andra skänker karaktär.

  ENTRÉHALL
  Välkomnande entréhall med plats för avhängning i liten nisch. Här inryms även förvaring i två garderober .Laminatgolv och grön tapet på vägg.

  WC
  WC utrymme med toalett och tvättställ samt spegelskåp. Grön målad vägg samt roströd plastmatta på golvet.

  KÖK
  Trevligt kök med fönster mot altanen och föreningens innergård. Ljusa skåpluckor, rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat och brunt kakel i fond. Spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl. och frys. Ljus tapet på vägg och laminatgolv.

  VARDAGSRUM
  Rymligt vardagsrum med gott om plats för möblemang och en luftig känsla. Generöst fönsterparti och balkongdörr mot trädgården bjuder in årstiden utanför som fin inramning. Diskret grön tapet på vägg och beige plastmatta på golvet.

  SOVRUM 1/KONTOR/STÖRRE VARDAGSRUM
  Sovrum eller kontor som även kan användas för att skapa ett större vardagsrum om så önskas. Ljus tapet på vägg och laminatgolv.

  ÖVRE PLAN
  ÖVRE HALL
  En tidsenlig trappa leder upp till övre plan där den övre hallen möter med fönster mot gården som en lounge och sluss till sovrummen. Gul tapet på vägg och laminatgolv i bruna toner.

  BADRUM
  Nyrenoverat badrum (2023) med vädringsfönster. Här inryms WC, tvättställ med spegelskåp och badkar. Vit våtrumsmålad vägg och grå våtrumsmatta på golvet.

  SOVRUM 2
  Trevligt sovrum med fönster mot gården. Gul tapet på vägg och ljus plastmatta på golvet.

  SOVRUM 3
  Rymligt sovrum med integrerade garderober. Gul tapet på vägg och laminatgolv.

  SOVRUM 4
  Luftigt sovrum med fönster mot trädgården och inbyggda garderober. Ljus diskret tapet på vägg och ljus plastmatta på golvet.

  KÄLLARPLAN
  I källarplan möter den nedre hallen med ljus målad vägg och blågrön plastmatta på golvet.

  ALLRUM/HOBBYRUM
  Stort hobbyrum eller extra vardagsrum med plats för allehanda aktiviteter. Utrymmet kan användas efter egna önskemål, inred biorum, gamingrum, träningsrum eller en egen ateljé. Ljus målad vägg och beige plastmatta på golvet.

  BASTU/DUSCH
  Oinrett utrymme med möjlighet att inreda för dusch och bastu.

  FÖRRÅD
  Under trappan inryms bra förvaringsmöjligheter.

  KLÄDKAMMARE
  Oinredd klädkammare med plats för säsongsavlastning.

  TVÄTTSTUGA
  Praktisk tvättstuga med tvättbänk, tvättho och tvättmaskin. Gul målad vägg och plastmattan som löper vidare från hallen.
 • Ekonomi

  Elkostnad
  6 773 kr/år
  Vatten och avlopp
  10 460 kr/år
  Försäkringskostnad
  3 423 kr/år
  Samfällighet
  26 400 kr/år
  Summa driftskostnad
  47 056 kr/år
  Fastighetsskatt/-avgift
  8 003 kr/år
  Beskrivning av kostnader
  Fördelning samfällighetsavgift kr/mån:

  Uppvärmning 1570
  Fastighetsel 77
  Avsättning fond 150
  VA/Renhållning 130
  Snöröjning 175
  Diverse 84
  Försäkring 14Uppvärmning via fjärrvärme ingår i samfällighetsavgiften liksom renhållning/sophämtning. Samfällighetsföreningen Smedjan sköter området med plogning, sandning och sandsopning. Gemensam gästparkering, garageplats i länga samt en parkeringsplats ingår i avgiften.. På föreningens innergård finns en lekplats som sköts och disponeras av föreningen. Samfällighetsavgiften är f.n 2 200 kr per månad.
  Totalt 2200 kr/mån
  Boendekostnadskalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
 • Övriga rättigheter och belastningar

  Planer och bestämmelser
  Beskrivning: Kv smedjan, Stadsplan (Beslutsdatum: 1961-06-22, Senast ändrad: 2016-10-28)
  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer
  Beskrivning: Grundvattenskydd enl hälsovårdsstadgan, Skydd för ytvattentäkter och enskilda grundvattentäkter (1998:899,40§) (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1961-07-25, Senast ändrad: 2023-05-15)
  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer
  Beskrivning: Västland, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2000-12-29, Senast ändrad: 2023-05-12)
  Gemensamhetsanläggning
  Beskrivning: TIERP TIERP GA:2
  Rättigheter last
  Beskrivning: Avtalsservitut: FJÄRRVÄRME - SE BESKRIVNING
  Avtalsrättigheter
  Beskrivning: Avtalsservitut FJÄRRVÄRME
 • Närområde

  Här bor du mitt i centrala Tierp i samfällighetens egen lugna oas invid innergård utan biltrafik. All tänkbar service finns i närområdet liksom förskolor och skolor. Avståndet till tågstationen är ca 500 meter och härifrån avgår upptåget varje halvtimme mot Gävle och Uppsala.
  Restid med tåg till Gävle är 33 min och till Uppsala 37 min. Buss nr 817 avgår från Tierps buss- och järnvägsstation till Gimo, Östhammar och Öregrund. Bussar avgår även mot Söderfors, Skärplinge, Karlholm och andra småorter.

  Det strategiska läget invid E4 mellan Uppsala och Gävle har tillsammans med de utmärkta tågförbindelserna utvecklat Tierp till en pendlingsort. Här finns förutom all tänkbar service och samhällstjänster gymnasieskola med möjlighet till idrottspecialisering inom sex olika idrotter. Centralorten har utmärkta anläggningar för rekreation, motion och friluftsliv. Idrottsplats, ishall, ridskola, gym och simhall håller både unga och äldre aktiverade. Inom cykelavstånd finns den mycket spännande badplatsen Trollsjön för sommarens utomhusbad. Sjön är ursprungligen en bergtäkt och här finns badflottar och grönområden. Med bil tar du dig enkelt till Hållnäshalvön, en fem mil lång orörd kustremsa och kulturbygd med fiskelägen , naturreservat och badplatser. Naturreservatet Flororna är med sina vidsträckta myrar och spännande vegetation ett populärt utflyktsmål för vandring och skidåkning.

  För den som vill ha mera dramatik i tillvaron stoltserar Tierp med Sveriges modernaste motorsports-anläggning. Tierp Arena är landets modernaste utomhusarena. Dragracingbanan är en av de bästa i världen och varje år arrangeras här flera EM-deltävlingar i dragracing. Varje event besöks av 25 000-40 000 besökare vilket skapar mycket goda exponeringsmöjligheter på arenan för kommunens företagare.. Tierp Arena består även av en fullskalig racingbana där det bland annat har körts STCC.

  Större företag på orten är Atlas Copco, Elastolan, samt Tierps järnbruk som tillverkat gjutgods för allehanda ändamål i mer än 100 år. Närheten till kusten och naturen samt städer som Gävle, Uppsala, Arlanda och Stockholm gör Tierp till en idealisk plats att leva, bo och verka i.

  KOMMUNIKATIONER & AVSTÅND
  Gävle 50 km (35 min körtid med bil)
  Uppsala 60 km ( 45 min körtid med bil)
  Arlanda 96 km
  Stockholm 130 km
  Ängskärs havsbad 40 km

 • Karta

  Centrum
  Borgmästaregatan 9E
  81538, Tierp

Jag vill ha en fri värdering

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.